12 dic 2011

arrels

 

Aquests dies de festa hem realitzat diverses activitas. El primer cap de setmana vam anar a la Fundació Joan Miró per a participar del taller familiar Arrels. Aquesta activitat està relacionada amb la gran i molt recomanable exposició Joan Miró. L'escala de l'evasió.
El taller parla de la vinculació de Joan Miró amb els llocs on va viure: Barcelona, Mont-roig, París i Palma de Mallorca i de la identificació de l'artista amb cadscun d'aquest indrets.


Primer vam fer una visita per algunes de les obres més destacades de la mostra, La masia, La terra llaurada, la série del Pagesos catalans, la Natura morta del sabatot,... vinculant-les a la temàtica del retrat i del paisatge que després treballariem al taller.


Un cop a l'Espai Taller, un espai annex a la Fundació on es realitzen les activitats pràctiques, cadascú de nosaltres, adults i nens, havíem de fer un autoretrat - paisatge, creant un retrat de nosaltres a partir d'elements dels nostres paisatges: el camí cap a l'escola, la nostra habitació, les nostres mascotes, el lloc d'estiueig,...
Així en aquestes fotografies podeu veure, el sol com a ulls, els arbres del parc com a cabells, el mar on passem els estius com a cos i les canyes de pascar com a braços,...


El taller acaba fent una exposició conjunta de tots els treballs, i a l'igual que Joan Miró va fer quan va pintar la sèrie de les Constel.lacions, observar-los amb la llum d'uns fanalets.

Aquests taller es tornaran a realitzar els dies de vacances de Nadal. De veritat que és una bona proposta, us ho recomanem!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario